KELAS VIP

SESI 10 PADA 24, 25 & 26 NOV 2023

HANYA TINGGAL 30 KEKOSONGAN SAHAJA LAGI

Jika anda berminat untuk join kelas VIP membaikpulihmesin basuh & peti sejuk, tekan butang “BERMINAT’ di bawah;

APA ITU KELAS VIP?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, Akhirnya waktu yang dinanti-nantikan telah pun tiba. Kelas belajar repair mesin basuh dan peti sejuk bersama saya Hairul Vcool akan diadakan pada 24, 25 & 26 November 2023 di pusat latihan terbaru saya. Kelas ini saya panggil Kelas VIP kerana saya akan memberi komitmen kepada anda selama 3 hari 2 malam secara bersemuka dan untuk pengetahuan, kelas ini berskala kecil kerana jumlah maksimum pelajar adalah 30 orang sahaja. Jadi, anda berpeluang untuk mendapat perhatian yang lebih semasa sesi pembelajaran nanti. 

TARIKH KELAS VIP

Kelas Vip sesi 10 tahun 2023 akan diadakan pada 24, 25 dan 26 Nov 2023 iaitu pada hari jumaat,sabtu dan ahad.

TEMPAT

Untuk pengetahuan anda semua,pusat latihan kali ini adalah berbeza dari sebelumnya. Pusat latihan kali ini saya buat di  V’Farm Village yang terletak berhampiran kaki Gunung Pulai 2. Dari dewan belajar ini anda akan dapat melihat Gunung Pulai di sebelah anda sahaja. Bayangkan belajar di tempat yang udaranya nyaman dan bersih,saya pasti anda akan menyukainya.

JADUAL

APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI

MODUL 1 : TEORI

PERALATAN TANGAN ASAS, Saya akan kongsikan cara-cara menggunakan peralatan tangan asas yang wajib seperti, multimeter,meter gauge,tube cutter, tube bender, flaring and swaging tools, map gas, semua special tools untuk mesin basuh dan peti sejuk.

MODUL 2 : TEORI & PRAKTIKAL

WELDING AND BRAZING, Saya akan kongsikan cantuman dan tampalan yang biasa digunakan dalam sistem penyejukan seperti, welding cooper ke cooper, cooper ke besi, cooper ke aluminium dan juga menggunakan heat seal stick.

MODUL 3 : TEORI & PRAKTIKAL

KENALI KOMPONEN MESIN BASUH AUTO, Cara mengenali komponen mesin basuh auto yang selalu saya praktikan di dalam mana-mana kelas saya adalah, anda dikehendaki membuka (barai) semua komponen-komponen yang ada pada mesin basuh auto. Saya akan menerangkan semua komponen yang ada pada mesin basuh dan cara kenalpasti/menguji kerosakan komponen serta membuat pemasangan sehingga mesin basuh berfungsi semula.

MODUL 4 : TEORI & PRAKTIKAL

SISTEM PENYEJUKAN PETI SEJUK, Untuk memudahkan proses pembelajaran membaikpulih peti sejuk, anda akan diterangkan terlebih dahulu tentang sistem kitaran asas penyejukan. Saya juga akan membuat demo cara membuang gas, minyak kompressor, flushing (mencuci sistem), cara check kebocoran peti sejuk dan memasukkan gas dan minyak mengikut sukatan yang betul. Setelah saya membuat demo, Anda dikehendaki mengulang semula proses-proses yang telah dipelajari.

MODUL 5 : TEORI & PRAKTIKAL

SISTEM PENDAWAIAN PETI SEJUK, Dalam sistem pendawaian, saya akan menerangkan bagaimana sistem kawalan pendawaian berfungsi pada peti sejuk. Seperti sistem defrost, sistem kitaran udara, sistem air buang dan sistem pencahayaan.

MODUL 6 : TEORI & PRAKTIKAL

SISTEM PENDAWAIAN MESIN BASUH AUTO, Untuk membuatkan peserta lebih mudah faham, cara pendawaian mesin basuh akan dibuat satu-persatu di atas meja. Saya akan berkongsi ilmu pendawaian daripada board ke komponen-komponen mesin basuh. 

SIJIL PENYERTAAN

Sijil penyertaan akan diberi kepada semua pelatih yang tamat pembelajaran selama 3 hari 2 malam di sini dan In Shaa Allah sijil Hairul Vcool laku tau untuk mohon kerja!

PERCUMA BUKU PANDUAN DIY

Saya paling risau jika student saya terlupa ilmu yang saya sampaikan. Jadi, saya mengambil inisiatif untuk memberi buku panduan DIY yang boleh dibaca dan mempunyai qr code untuk video di dalamnya. Mudah lah untuk anda mengulang kaji pelajaran selepas ini. 

PENGINAPAN

Untuk semua peserta yang menyertai kelas VIP ini, anda tidak perlu risau tentang penginapan atau makan dan minum kerana, yuran yang di bayar adalah termasuk dalam pakej 3 hari 2 malam di sini. 

MAKAN DAN MINUM

Makan dan minum juga anda tak perlu risau kerana saya juga akan menyediakan makanan dan minuman untuk anda selama anda berada di sini. Apa yang bestnya pada hari terakhir anda di sini,anda akan di jamu dengan makanan berkonsep BBQ. Best kan? 

TRANSPORT FREE

Untuk anda yang menaiki pengangkutan awam, saya sediakan anda transport dari stesen bas Larkin atau Airport Senai ke V’Farm secara percuma sahaja.

*Anda perlu berada di airport Senai atau stesen bas Larkin sebelum pukul 6.30 pagi.

CHALET

Untuk para peserta yang ingin membawa keluarga tersayang, Anda boleh menyewa Chalet yang ada di V’Farm cuma anda kena booking awal kerana Chalet amat terhad. 

HONEYMOON ROOM (CHALET INTAN)
– Jenis katil : King Bed
– Kuantiti katil : 1 King 
– Kapasiti : 2 pax

STANDART ROOM (CHALET EMAS)
– Jenis katil : Super Single

– Kuantiti katil : 2 Super Single
– Kapasiti : 2 pax

DELUXE ROOM (CHALET RUBY)
– Jenis katil : Super Single & Queen

– Kuantiti katil : 1 Super Single & 1 Queen
– Kapasiti : 3 pax

FAMILY ROOM (CHALET DELIMA)
– Jenis katil : Super Single Double decker & Queen

– Kuantiti katil : 4 Super Single & 1 Queen
– Kapasiti : 6 pax

FAMILY ROOM (CHALET BERLIAN)
– Jenis katil : Super Single Double decker & Queen

– Kuantiti katil : 4 Super Single double decker & 1 Queen
– Kapasiti : 6 pax

*T&C Jumlah guest adalah mengikut bilangan saiz katil, caj tambahan akan dikenakan mengikut pax.

*Sekiranya ingin menyewa chalet, terus whatsapp ke 01118844898 untuk booking.

BOLEH KE DATANG SATU HARI AWAL?

Saya faham anda keletihan datang dari jauh! Ye, anda boleh datang ke sini satu hari lebih awal tetapi, anda perlu beritahu seminggu awal dan menambah kos penginapan di dorm/asrama ( sharing ) sebanyak RM50.00 sahaja.

*Tiada free transport untuk yang datang awal sehari.

FASILITI YANG ADA DI V'FARM

Surau antara fasiliti yang saya sediakan untuk umat Islam yang ingin mendirikan Solat dengan tenang dan bersih.

Salah satu fasiliti yang best dan boleh anda gunakan apabila anda di sini adalah kolam renang. 

Best kan rehat di buaian sambil menikmati suasana hutan dan udara yang segar?

Hah ni lah Gazebo yang saya katakan tadi, Boleh juga berehat di sini dengan tenang tau.

Ok, ini lah Mini Zoo V’Farm Resort yang mempunyai pelbagai jenis haiwan. Jadi, bila sampai waktu rehat,anda boleh lah melihat pelbagai spesis haiwan yang saya ternak di sini.

YURAN KELAS

 Yuran KELAS VIP adalah sebanyak RM1800.00. Untuk booking slot, anda dikehendaki membayar deposit pendaftaran sebanyak RM500.00 dan baki hendaklah di bayar seminggu sebelum kelas bermula. Sebelum membuat pembayaran, sila rujuk terma dan syarat di bawah.

POLISI PEMBATALAN DAN TUNDA KELAS
– Deposit tidak akan dikembalikan sekiranya anda membuat pembatalan kelas.
– Penukaran (tunda) tarikh kelas hendaklah diberitahu 3 minggu lebih awal dari tarikh kelas/kursus
*LAMPIRKAN DOKUMEN SOKONGAN SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PENUKARAN TARIKH KELAS ATAUPUN PEMBATALAN.

Jika anda berminat untuk belajar dan menginap di sini, Anda boleh tekan butang “DAFTAR SEKARANG” di bawah.

 * Untuk peserta wanita, upgrade bilik berasingan akan dikenakan RM300.00 untuk dua malam. Sila whatsApp 01118844898 untuk penerangan lanjut

JOM LIHAT APA KATA PESERTA KELAS VIP

FEEDBACK ABANG KHIR DARI PAHANG

FEEDBACK PESERTA KELAS VIP SESI KEEMPAT

FEEDBACK PESERTA KELAS VIP SESI KELIMA

BERAPA BINTANG SAYA DAPAT UNTUK PROGRAM NI?