KELAS VIP

PADA 19,20 & 21 OGOS 2022

HANYA TINGGAL 3 SLOT SAHAJA LAGI!!!

APA ITU KELAS VIP?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, Akhirnya waktu yang dinanti-nantikan telah pun tiba. Kelas belajar repair mesin basuh dan peti sejuk bersama saya Hairul Vcool akan diadakan tak lama lagi di pusat latihan terbaru saya. Kelas ini saya panggil Kelas VIP kerana saya akan memberi komitmen kepada anda selama 3 hari 2 malam secara bersemuka dan untuk pengetahuan, kelas ini berskala kecil kerana jumlah pelajar maksimum adalah 25 orang sahaja. Jadi, anda berpeluang untuk mendapat perhatian yang lebih semasa sesi pembelajaran nanti. 

*Selepas latihan,anda diberikan praktikal selama 3 bulan tertakluk terma dan syarat

TARIKH KELAS VIP

Kelas Vip sesi kesembilan tahun 2022 akan diadakan pada 19, 20 dan 21 Ogos 2022 iaitu pada hari jumaat,sabtu dan ahad.

TEMPAT

Untuk pengetahuan anda semua,pusat latihan kali ini adalah berbeza dari sebelumnya. Pusat latihan kali ini saya buat di  V’Farm Resort yang terletak berhampiran kaki Gunung Pulai 2. Dari dewan belajar ini anda akan dapat melihat Gunung Pulai di sebelah anda sahaja. Bayangkan belajar di tempat yang udaranya nyaman dan bersih,saya pasti anda akan menyukainya.

JADUAL

APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI

MODUL 1 : (TEORI)
PERALATAN TANGAN ASAS, Saya akan kongsikan cara-cara menggunakan peralatan tangan asas yang wajib seperti, multimeter,meter gauge,tube cutter, tube bender, flaring and swaging tools, map gas, semua special tools untuk mesin basuh dan peti sejuk.

MODUL 2 : (TEORI)
WELDING AND BRAZING, Saya akan kongsikan cantuman dan tampalan yang biasa digunakan dalam sistem penyejukan seperti, welding cooper ke cooper, cooper ke besi, cooper ke aluminium dan juga menggunakan heat seal stick.

MODUL 3 : (PRAKTIKAL)
KENALI KOMPONEN MESIN BASUH AUTO, Cara mengenali komponen mesin basuh auto yang selalu saya praktikan di dalam mana-mana kelas saya adalah, anda dikehendaki membuka (barai) semua komponen-komponen yang ada pada mesin basuh auto. Saya akan menerangkan semua komponen yang ada pada mesin basuh dan cara kenalpasti/menguji kerosakan komponen serta membuat pemasangan sehingga mesin basuh berfungsi semula.

MODUL 4 : (TEORI & PRAKTIKAL)
SISTEM PENYEJUKAN PETI SEJUK, Untuk memudahkan proses pembelajaran membaikpulih peti sejuk, anda akan diterangkan terlebih dahulu tentang sistem kitaran asas penyejukan. Saya juga akan membuat demo cara membuang gas, minyak kompressor, flushing (mencuci sistem), cara check kebocoran peti sejuk dan memasukkan gas dan minyak mengikut sukatan yang betul. 
Setelah saya membuat demo, Anda dikehendaki mengulang semula proses-proses yang telah dipelajari.

SISTEM PENDAWAIAN PETI SEJUK, Dalam sistem pendawaian, saya akan menerangkan bagaimana sistem kawalan pendawaian berfungsi pada peti sejuk. Seperti sistem defrost, sistem kitaran udara, sistem air buang dan sistem pencahayaan.

KEMUDAHAN ASAS

Untuk anda yang belajar di sini nanti, antara kemudahan asas yang anda perolehi adalah, tempat tinggal selama 3 hari 2 malam di asrama V’Farm Resort dan saya juga menyediakan penginapan khas untuk pelajar wanita . Selain penginapan, kami juga akan menyediakan pakej makanan untuk semua pelajar sepanjang anda belajar di sini. Jadi, anda tidak perlu risau kerana kami akan menyediakan semuanya. Anda hanya perlu belajar dengan tenang dan selesa sahaja di sini.

PENGINAPAN

Untuk anda yang menyertai kelas, anda tidak perlu risau akan tempat tinggal kerana,saya telah menyediakan hostel untuk anda di V’Farm Resort selama 3 hari 2 malam
*selepas anda membuat pendaftaran dan pembayaran, terus whatsapp ke 01118844898 untuk upgrade dorm ke chalet. Cepat kerana chalet adalah sangat terhad

PENGINAPAN PELAJAR WANITA

Untuk pelajar wanita, ini lah tempat tinggal anda selama anda belajar di sini. Memang cantik dan selesa. Saya pasti anda akan suka menginap di sini nanti.

MAKAN DAN MINUM

Makan dan minum juga anda tak perlu risau kerana saya juga akan menyediakan makanan dan minuman untuk anda selama anda berada di sini. Apa yang bestnya pada hari terakhir anda di sini,anda akan di jamu dengan makanan berkonsep BBQ. Best kan? 

SURAU

Surau antara fasiliti yang saya sediakan untuk umat Islam yang ingin mendirikan Solat dengan tenang dan bersih.

TANDAS

Tandas yang bersih dan selesa juga saya sediakan di dalam dan luar hostel untuk anda gunakan. 

BOLEH BAWA KELUARGA KE?

Ya..! Dah alang-alang datang tu, anda boleh bawa keluarga anda bercuti sekali di sini. Chalet A yang bertaraf 3 bintang yang selesa dan cantik seperti gambar dibawah memang sesuai untuk anda yang sukakan privasi.

Amacam? Best tak? Mesti keluarga anda suka datang ke sini kerana bukan sahaja Rumah A yang selesa tetapi, di sini juga ada Mini Zoo untuk anak-anak anda lawati serta buaian dan gazebo untuk keluarga anda berehat.

AKTIVITI

Bila selesai pembelajaran dan ada masa free,boleh lah anda merasai pengalaman menunggang ATV di sini nanti

Best kan rehat di buaian sambil menikmati suasana hutan dan udara yang segar?

Hah ni lah Gazebo yang saya katakan tadi, Boleh juga berehat di sini dengan tenang tau.

Ok, ini lah Mini Zoo V’Farm Resort yang mempunyai pelbagai jenis haiwan. Jadi, bila sampai waktu rehat,anda boleh lah melihat pelbagai spesis haiwan yang saya ternak di sini.

PERCUMA

Saya paling risau jika student saya terlupa ilmu yang saya sampaikan. Jadi, saya mengambil inisiatif untuk memberi buku nota yang boleh dibaca dan mempunyai qr code untuk video di dalamnya. Mudah lah untuk anda mengulang kaji pelajaran selepas ini. 

YURAN KELAS

 Yuran KELAS VIP adalah sebanyak RM1500.00. Untk booking slot, anda dikehendaki membayar deposit pendaftaran sebanyak 50% iaitu RM750.00. Sebelum membuat pembayaran, sila rujuk terma dan syarat di bawah.

POLISI PEMBATALAN DAN TUNDA KELAS
– Deposit tidak akan dikembalikan sekiranya anda membuat pembatalan kelas.
– Penukaran (tunda) tarikh kelas hendaklah diberitahu 10 hari lebih awal dari tarikh kelas/kursus
*LAMPIRKAN DOKUMEN SOKONGAN SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PENUKARAN TARIKH KELAS ATAUPUN PEMBATALAN.

Jika anda berminat untuk belajar dan menginap di sini, Anda boleh tekan butang “DAFTAR SEKARANG” di bawah.

 * Untuk peserta wanita, upgrade bilik berasingan akan dikenakan RM200.00 untuk dua malam. Sila whatsApp 01118844898 untuk penerangan lanjut