CARA KENALPASTI INLET WATER VALVE ROSAK ATAU TIDAK

Dalam e-Book ini, saya telah senaraikan cara mengenalpasti Inlet Water Valve Rosak Atau Tidak. Apa yang perlu anda lakukan adalah, anda hanya perlu ikut langkah-langkah di bawah untuk mengenalpasti masalah mesin basuh anda. InshaAllah panduan di bawah akan dapat membantu anda menyelesaikan masalah anda.

CARA PERTAMA

CARA KEDUA

CARA KETIGA

Di sini saya kongsikan 3 cara untuk check inlet water valve. Anda boleh rujuk video yang saya kongsikan di atas.

Terdapat pelbagai jenis inlet water valve yang ada di pasaran, tapi cara untuk check adalah sama seperti yang saya kongsikan di dalam video di atas (hanya beberapa jenis inlet water valve yang menggunakan 110 volt). Hanya inlet water valve yang menggunakan 240 volt sahaja yang boleh mnggunakan teknik di atas.

Selepas anda mengesahkan kerosakan inlet water valve anda, anda perlu menukar inlet water valve yang baru mengikut model dan spesifikasi yang sama untuk memudahkan proses pemasangan.

Tips: kenapa inlet water valve boleh rosak? Tekanan air di rumah anda rendah dan tidak kuat serta jangka hayat adalah antara punca yang menyebabkan inlet water valve tersebut rosak.

Di sini saya kongsikan juga contoh gambar-gambar inlet water valve yang menggunakan 240 volt :.

E-book di atas adalah sebahagian contoh dari e-Book yang berbayar. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai punca air tak boleh masuk dalam mesin basuh, di sini saya kongsikan e-book yang menceritakan ‘10 Punca Air Masuk Kecil Atau Tak Boleh Masuk Dalam Mesin Basuh’. Untuk mendapatkan e-Book ini, anda hanya perlu klik ‘Beli sekarang’ di bawah ini.