“Anda adalah apa yang anda baca”

‘Membaca Sepanjang Hayat’ Membaca… Kunci kecemerlangan & mampu mengubah corak kehidupan anda. Kini budaya membaca mengalami transformasi dari kaedah tradisional (buku, surat khabar, majalah,risalah) sebagai bahan bacaan kepada era digital…. Read more »

KENALI SAYA

Hairul Vcool  Bermula sebagai tenaga pengajar di Pusat Giat Mara dalam bidang Penyahbekuan & Penyaman Udara, saya mengambil keputusan untuk berhenti dan menceburi dunia perniagaan. Permulaan perniagaan saya menyediakan perkhidmatan … Read more »

TIPS REPAIR MESIN BASUH

TIPS REPAIR MESIN BASUH DAN PETI SEJUK DENGAN MUDAH                  Blog kalini saya nak sharekan tips-tips untuk check sendiri mesin basuh dan peti sejuk. Sebelum anda menghantar mesin basuh… Read more »

MESIN BASUH KELUAR CODE UB ATAU UE

MESIN BASUH KELUAR CODE UB/UE JENAMA SAMSUNG Blog kalini, saya akan kongsikan mesin basuh problem bergoncang, bergegar dan Keluarkan code error UB/UE. Apa punca? Semasa spin, mesin basuh bergoncang. Untuk… Read more »

MASALAH MESIN BASUH AIR MASUK TAK IKUT LEVEL

MASALAH MESIN BASUH AIR MASUK TAK IKUT LEVEL Blog kalini, saya kongsikan dengan anda, air masuk dalam mesin basuh tapi taknak berhenti. Apa masalahnya? Bila kita on, normalnya bila kita… Read more »

PUNCA MESIN BASUH TAK BOLEH WASH DAN TAK BOLEH SPIN

PUNCA MESIN BASUH TAK BOLEH WASH DAN TAK BOLEH SPIN. Hai, entry kalini saya nak kongsikan simptom-simptom mesin basuh auto tak boleh wash dan tak boleh spin. Ada beberapa kemungkinan… Read more »

SALAH SATU PUNCA BIL ELEKTRIK MELAMBUNG

SALAH SATU PUNCA BIL ELEKTRIK MELAMBUNG?  Saya akan kongsikan salah satu punca peti ais tak sejuk iaitu disebabkan getah pintu. Getah yang saya maksudkan adalah getah yang terdapat di pintu… Read more »